Skip to main content

Brikettenstarter Test 2024

 

De beste brikettenstarter vind je hier

Hieronder kun je al direct de beste brikettenstarter voor iedere prijsklasse terugvinden, met deze kun je al zeker niet misslaan.

beste brikettenstarter kopen

 

De beste barbecue starter voor ieders budget

 

Brikettenstarterset

Weber Brikettenstarterset

High End

Brikettenstarter

Fire-Up quick starter

Mid Range

Houtskoolstarter

BBQ Collection Houtskoolstarter

Budget

 

beste brikettenstarter

Meestal is de keuze aan brikettenstarters zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Op deze pagina vind je de beste barbecue starter

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor brikettenstarters

✅ Betrouwbare partners

De beste brikettenstarters vind je hier

Als jij veel barbecuet dan weet je dat het even duurt voordat het vuur op gang is gekomen en houtskool of briketten heet genoeg zijn. Vooral bij briketten duurt het lang voordat de BBQ heet genoeg is om te grillen.

En juist dat lost een brikettenstarter op. Met een brikettenstarter is je barbecue klaar in 30 minuten. Het werkt heel simpel je legt een paar aanmaakblokjes onder in het rooster en hierboven op leg je de brikettenstarter. Deze vul met briketten of houtskool.

Dankzij een briketten starten worden de briketten of houtskool veel sneller verhit het. Omdat in de koker alles dicht op elkaar zit creëert het een soort schoorsteeneffect.

Als jij op zoek bent naar een barbecue starter die werkt lees dan verder. Ons team heeft een consumentenonderzoek gedaan bij de populairste brikettenstarters. Dankzij data hebben we in combinatie met de specificaties en prijs een goed beeld gekregen welke nu echt de beste brikettenstarters zijn. Bovenaan deze pagina vind je de beste brikettenstarter elke prijsklasse.

Als je meer keuze wilt vind je ook een TOP 10 met de beste brikettenstarters op dit moment verkrijgbaar. Verder bespreken we de voor en nadelen, hoe het werkt en vind je een handige koopgids terug waarin we alle eigenschappen van een goede brikettenstarter overlopen waar je zeker rekening mee moet houden tijdens de aankoop van een barbecuestarter.

TIP: Dankzij een brikettenstarter zijn je houtskool en briketten binnen de 15 – 30 minuten op temperatuur. Het is eigenlijk onmisbaar als je een serieuze barbecue fanaat bent.

Briketten starter TOP 10

Model Review
1 VAGGAN DS52608 VAGGAN DS52608

85.2%

“Niet de beste starter, maar wel een efficiënte werking.”

ReviewPrijs
2 BBQ Collection TA-3924 BBQ Collection TA-3924

89.2%

“Handige manier om BBQ aan te steken!”

ReviewPrijs
3 Boretti BBA29 Boretti BBA29

93.4%

“Voldoende capaciteit. Ideaal om de bbq op gang te krijgen.”

ReviewPrijs
4 Outdoorchef Houtskool briketten Starter Outdoorchef briketten starter

86%

“Deze starter heeft een professioneel uiterlijk en is zeer geschikt voor beginners.”

ReviewPrijs
5 Caranga Houtskoolstarter Caranga Houtskoolstarter

85.4%

“Snel warme kolen. Binnen een kwartier ben je aan het bbq’n!”

ReviewPrijs
6 Trend Accessoires Brikettenstarter Trend Accessoires Brikettenstarter

87%

“Zeer gemakkelijk en het werkt echt goed.”

ReviewPrijs
7 Weber Brikettenstarter Weber Brikettenstarterset

92.8%

“Uitstekend artikel, je krijgt er ook een zakje briketten en Firestarter bij, opgelet, hij is zeer groot.”

ReviewPrijs
8 Fire-Up brikettenstarter Fire-Up brikettenstarter

91.6%

“Deze bbq starter heeft een snelle en veilige werking.”

ReviewPrijs
9 Relaxdays brikettenstarter Relaxdays brikettenstarter

87.8%

“Spaarzaam, gelijkmatig verdelen van de gloed. Gemaakt van stevig en duurzaam materiaal.”

ReviewPrijs
10 4House BBQ Starter 4House BBQ Starter

91%

“Deze compacte elektrische starter is eenvoudig en snel in gebruik.”

ReviewPrijs

 

Wat is een barbecue starter?

 

Waarom een barbecuestarter kopen?

Als je geen geduld hebt om meer dan een uur te wachten voordat je barbecue op temperatuur is moet je gewoon een barbecuestarter overwegen! Gedaan met eindeloos wachten of een BBQ die niet op temperatuur komt.

Met een brikettenstarter ben je binnen het half uur aant barbecueën. Een brikettenstarter is geschikt voor zowel houtskool als briketten. Het voordeel aan briketten is dat deze langer branden dus je moet niet bijvullen tijdens het barbecueën. Het nadeel is dat het nog langer duurt voordat de briketten op temperatuur zijn en vandaar dus het ontstaan van een brikettenstarter.

Voordelen van een brikettenstarter

✅ Binnen het half uur kan je barbecueën

✅ Snelle en veilige ontbranding

✅ Geen stankoverlast van aanmaakolie

✅ Betrouwbaar

✅ Geschikt voor houtskool en briketten

✅ Nooit meer stress

✅ Duurzaam

✅ Goedkoop

TIP: Een brikettenstarter is geschikt voor zowel houtskool als briketten. Ze zijn van staal gemaakt, robuust je zal er dus jaren plezier van hebben. Elektrische brikettenstarters zijn niet zo duurzaam als gewone met aanmaakblokjes. Denk er ook aan dat je een stroomvoorziening in de buurt moet hebben als je een elektrische brikettenstarter wilt gebruiken.

 

barbecuestarter

Hoe werkt een brikettenstarter?

Een brikettenstarter of barbecuestarter werkt zeer eenvoudig. Het werkt zoals een schoorsteen in de vorm van een verticale koker.

Hierin steek je enkele houtskolen of briketten waarna de temperatuur zeer snel stijgt en de houtskool of briketten sneller op temperatuur zijn zodat je dus sneller kunt barbecueën. Na een half uurtje gooi je de inhoud in de barbecue en gooi je nog een beetje houtskool of briketten bij. Deze zullen nu snel aansteken dus je hebt een goede basis. Een brikettenstarter is gemaakt van staal en hittebestendig. Het gaat jaren mee.

Tegenwoordig zijn er ook elektrische brikettenstarters waar je geen aanmaakblokjes meer nodig hebt. Deze gaan wel sneller stuk en niet altijd geschikt voor rechtstreeks in de BBQ te plaatsen. Je moet tevens een stopcontact in de buurt hebben dus je kan ze niet overal plaatsen waar je wilt. Een brikettenstarter is gemaakt van staal waardoor bestand is tegen hoge temperaturen. Tevens is het robuust en gaat het jaren mee.

 

Barbecue starter Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Voordat je een brikettenstarter koopt zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten. Kijk zeker naar de grootte maar ook de prijs en het type. Zo zijn er tegenwoordig ook elektrische brikettenstarters. Op deze pagina vind je geen elektrische brikettenstarters terug. We geven de voorkeur aan gewone dus met aanmaakblokjes omdat deze robuuster en betrouwbaarder zijn.

  • Briketten of houtskool
  • Prijs
  • Materiaal
  • Elektrische brikettenstarter
  • Afmetingen

Briketten of houtskool

Het voordeel aan houtskool is dat deze sneller verhit zijn en je dus sneller kan barbecueën dan met briketten het geval is. Het nadeel van houtskolen is dat de houtskolen sneller opgebrand zijn en je dus moet bijvullen tijdens het barbecueën.

Met briketten duurt het langer voordat je kan beginnen maar de briketten zijn hebben een langere brandtijd dus het is zuiniger en goedkoper. Gebruik een brikettenstarter om dit probleem op te lossen. Dankzij een brikettenstarter kan je binnen de 15 tot 30 minuten beginnen met barbecueën.

Prijs

Een van de grote voordelen is dat een barbecuestarter niet duur in aanschaf is. De gemiddelde prijs voor een degelijke brikettenstarter is 15 tot 30 euro.

Materiaal

Bijna alle brikettenstarters zijn gemaakt van staal het is duurzaam, robuust en hittebestendig dus ideaal voor in de barbecue!

TIP: Zet de brikettenstarter niet op je terras of stoep anders komen er brandvlekken, leg het in je barbecue, zorg dat het niet omvalt en dat het stabiel staat.

 

houtskoolstarter

Elektrische brikettenstarter

Tegenwoordig zijn er ook elektrische brikettenstarters. Het grootste voordeel is dat je geen aanmaakblokjes meer nodig hebt. Het nadeel hiervan is dat je een stopcontact in de buurt moet hebben en dat deze starters sneller stuk gaan. Meestal kan je ze op het terras of stoep zetten ze hebben een speciale onderlaag waardoor de ondergrond niet beschadigt raakt maar de werking hiervan is niet altijd praktisch. Ons advies? We raden een gewone brikettenstarter aan hiervan zal je jaren plezier hebben.

Afmetingen

Sommige brikettenstarters zijn veel groter dan andere. Als je een kleine barbecue hebt koop dan een kleinere brikettenstarter. Het is niet praktisch om een brikettenstarter die groter is als de barbecue zelf bovenop de BBQ te zetten.

Meest gestelde vragen over brikettenstarters [FAQ]

Tussen de 15 en 30 minuten, sommige starters beweren zelfs dat ze binnen de 10 minuten op temperatuur zijn.

Een brikettenstarter is goedkoop in aanschaf het kost tussen de 15 en 30 euro.

Ja dat kan, een brikettenstarter of barbecuestarter is geschikt voor zowel houtskool als briketten.