Skip to main content

Rollade grillen

Hoe moet je Rollade grillen?

Je hebt ooit ergens gegrilde rollade gegeten en wilt dit nu zelf bij je thuis maken? Heerlijk lekker smaakvol en sappig. Vanaf nu is dat mogelijk op deze pagina leer je zelf de rollade grillen in de oven of aan het spit. Heerlijk grillen is het referentie punt voor al jou grill vragen. Zelf de rollade grillen is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Je kruid gewoon je Varkensrollade of procureur, smeert deze goed in met boter en zet je rollade aan in de oven. Dien daarna op met gebakken aardappelen en sperziebonen met ui schijfjes.

Ingrediënten:

  • 1 kilo Varkensrollade of procureur
  • 50 gram roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • Kruidenmix
  • 500 gram Sperziebonen.
  • 5 grote aardappelen
  • 2 grote uien
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding: 1 uur en 40 minuten

  1. Laat je vlees 1 uur op kamertemperatuur komen.
  2. Kruid de varkensrollade of procureur goed in met de de kruiden mix, peper en zout. En smeer de varkensrollade nu in met de 50gram roomboter.
  3. Warm de oven voor op 170 graden na 10 min zet je de varkensrollade in de ovenschaal zie Bereiding onder.
  4. Hak de knoflook teentjes in stukjes.
  5. Spoel de aardappelen goed af met water, ze gaan met de schil in de oven.
  6. Schil de uien in snij ze in grote reepjes.
  7. Spoel de sperziebonen met water af en snij de zijkantjes af
  8. Pak een kookpan, doe er 1 el boter wacht tot de boter lichtbruin is en doe dan de uien erin.
  9. Bak de uien tot ze lichtbruin zijn, en leg de uien daarna in een kom.
  10. Giet de pan nu tot ze 3/4 vol is met water.
  11. Wacht nu tot het water kookt en voeg daarna de sperziebonen erbij.
  12. Laat de sperziebonen 20 minuten koken.
  13. Giet ze af in een vergiet en gooi de uien en sperziebonen bij elkaar in een de kookpan waar je juist de sperziebonen in gekookt hebt, zet de deksel hierop zodat alles goed warm blijft.

Bereiding: 45 minuten

  1. Pak de ovenschaal en leg de varkensrollade erin.
  2. Strooi het gehakt knoflook over de rollade.
  3. Leg de aardappelen met schil in de oven.
  4. Laat 45 minuten bakken in de oven.
  5. Snij de varkensrollade in dikke plakjes en serveer op met de aardappelen en sperziebonen.
TIP: Serveer met mayonaise of appelmoes


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *