Skip to main content

Groene asperges grillen

Groene asperges grillen

Groene asperges bakken in een grillen

Heerlijke knapperige asperges grillen op een grillplaat kan vanaf nu. Groene asperges zijn gezond en laag in calorieën. Ze zijn een bron van de vitamine A, vitamine C, vitamine E en vitamine K. Verder zit er 2,68 gram eiwit per 100 gram in groene asperges dus ze behoren tot één van de beste groentjes als je aan sport doet zoals fitnessen. Je kan zo goed als alle groenten grillen. Lees hier het volledige recept groene asperges grillen.

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 500 gram groene asperges
  • 1 el vers gehakte groene kruiden
  • 0,5 tl kippen bouillon
  • 5 el olijf olie

Voorbereiding: 10 minuten

  1. Schil de ui en snij in halve ringen.
  2. Spoel de asperges af met water en snijd 2 cm af van de onderkant.
  3. Mak een tas en doe daarin de olijfolie, kippenbouillon en verse groene kruiden.
  4. Smeer de asperges in met deze kruiden marinade.
  5. Een beetje zout en peper op de groene asperges.

Bereiding: 12 minuten

  1. Zet de grillplan aan op een middelhoog vuurtje.
  2. Giet een beetje olijf olie in je grillpan of grillplaat.
  3. Bak de groene asperges 10 minuten en keer voldoende om zodat ze zeker niet aanbranden.
  4. Je bent klaar om te serveren.
TIP: Serveer met gebakken aardappelen en bechamelsaus.


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *