Biefstuk grillen
Hoe grill je een heerlijk sappige biefstuk?
Biefstuk grillen is één van de lekkerste vlees gerechten. Het is een typisch Belgische kost, denk hierbij een steak met frietjes, sla en mayonaise…mmmm overheerlijk. Je bent hier terecht gekomen omdat je steak wilt grillen. Steak grillen gaat eenvoudig op een elektrische grillplaat maar ook in een koekenpan. Biefstuk eet je het best met frietjes, in België is friet met biefstuk één van de lievelingsmaaltijden. Ikzelf begin ook al te watertanden van dit overheerlijk recept. Hieronder het recept biefstuk grillen. Je kiest zelf hoeveel biefstukken je gaat grillen.
Voorbereiding: 20 minuten
- Laat de biefstuk eerst op kamertemperatuur komen, zet ze op een bordje en laat 20 minuten staan.
- Kruid de biefstuk aan beiden kanten met peper en zout smeer het in met een beetje zout.
Bereiding: 10 minuten
- Zet de grillplaat aan op de hoogste stand.
- Bak het vlees 2 minuten aan elke kant.
- Herhaal nog eens bak 2 minuten aan elke kant.
Steak grillen met een grillplaat
Steak grillen gaat perfect met een grillplaat, hieronder enkele grillplaten zodat jij de beste steaks kunt bakken.
Steak barbecueën
Als je echt de beste smaak wilt dan moet je overwegen om je steak te grillen op een een barbecue, hieronder enkele BBQ om je steak lekker mals te grillen.
Geen reacties gevonden