Skip to main content

Zalm grillen

Hoe moet je Zalm grillen?

Zalm grillen

Zalm grillen is een lekkere en gezonde manier om te genieten van grillen. Tegenwoordig kan je op verschillende manieren je zalm klaar maken waaronder sous-vide, maar ook in zalm in de airfryer is zeer populair. Op deze pagina bespreken we zalm grillen, dit is de meeste gebruikte manier waarop men zalm bereid, en ook één van de lekkerste. Gegrilde zalm is lekker mals vanbinnen maar aan de buitenkant beter gebakken. Altijd lekker is een scheutje citroensap bij je zalm die je halverwege het grillen op de zalm uitperst. Zalm grillen is niet alleen lekker, het is ook veel gezonder dan rood vlees en andere soorten vlees. De gezonde vetten in zalm en ook de manier van bakken in dit geval grillen betekend dat je minder olie gebruikt. Lees hieronder het volledig recept zalm grillen.

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 1 limoentje (halveer)
  • 2 takjes dille
  • 1 takje peterselie
  • peper en zout
  • 1 el bieslook
  • 1 tl verse munt (gehakt)
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el geleisuiker
  • 3 el water
  • Half glas water
  • 4 el olijfolie

Voorbereiding: 10 minuten

  1. Veeg de limoen af met een droge doek. Halveer ze. Hak de bieslook, munt, dille, peterselie.
  2. Pak een kommetje en doe daarin de witte wijnazijn, olijfolie, geleisuiker, bieslook, munt, dille en peterselie en gemberpoeder. Pers nu de limoen stukjes uit in deze marinade.
  3. Dep de zalm droog met keukenpapier.
  4. Zout en peper op beide kanten van de zalm (niet te veel).
  5. Smeer de zalm goed in aan beide kanten met de munt limoen marinade.

Bereiding: 8 minuten

  1. Zet de grillplaat aan.
  2. Grill de zalm 3 – 4 minuten aan elke kant.
  3. Je zalm is klaar tijd om te serveren.
TIP: Serveer met Spinazie, rijst of gebakken aardappelen.


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *