Paprika grillen
Hoe kan je het best Paprika grillen?
Paprika grillen kan je eenvoudig na het lezen van ons stappenplan. Paprika’s zijn één van de meest populaire groenten in Nederland en omstreken.Tegenwoordig kan je veel verschillende groenten grillen, Denk hierbij aan tomaten grillen, courgettes grillen, aubergines grillen maar ook Groene asperges kan je grillen.Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je heerlijke paprika’s wilt grillen. Hieronder het volledige recept paprika’s grillen. Gebruik een grillplaat voor de beste resultaten!
Paprika is rijk aan vitamine C en foliumzuur dus altijd een extra motivatie om je paprika te grillen.
Voorbereiding: 12 minuten
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Spoel de paprika’s af moet vloeiend water.
- Snijd de paprika’s in 2 en verwijder de zaadlijsten.
- Leg bakpapier op je rooster.
- Pak een tas en doe daar een beetje olijf olie in. Smeer daarna de olijfolie met een borsteltje uit over de paprika’s, zodat ze lekker krokant worden vol smaak aan de buitenkant.
Bereiding: 15 minuten
- Grill de paprika’s 15 minuten in de oven.
- Zorg dat de paprika’s niet te zwart worden aan de buitenkant.
- Als het bakken gedaan is laat je de paprika’s even afkoelen.
- Tijd om te serveren.
TIP: Gegrilde paprika’s zijn heerlijk met rijst en gehakt of vleesbrood. Ook heerlijk zijn gevulde paprika’s met rijst.
Geen reacties gevonden