Skip to main content

Aardappel BBQ | Recept met kruidenboter

Gepofte aardappels met kruidenboter op de Barbecue

Als je een BBQ organiseert dan mag je aardappels zeker niet vergeten. Aardappel op de BBQ maakt de gerechten zoveel beter. Een heerlijke steak of spareribs zijn overheerlijk met Aardappels die op de BBQ hebben gelegen. Het is wel even voorbereiden maar de smaak en feeling die de BBQ krijgt zijn zoveel beter met gepofte aardappels. Snijdt de aardappels in tweeën en doe kruidenboter ertussen. Leg de aardappels dan terug over elkaar. Pak ze goed in met aluminiumfolie en daarna mogen ze op de BBQ.

TIP: Het is van belang dat je de aardappels inpakt met de glanzende kant van het aluminiumfolie naar buiten. Dus de doffe kant naar binnen. Verder moet je ze goed inwikkelen er mag geen vocht ontsnappen anders kunnen de aardappels aanbranden.

Je laat ze 40-45 minuten gaar worden. Draai ze af en toe om. Het resultaat zijn heerlijke zachte aardappels vol smaak en de extra kruidenboter aroma. Het is gewoonweg om van te smullen en het mag zeker niet ontbreken op een barbecue! In het filmpje bovenaan kan je zien hoe we Aardappel met kruidenboter op de BBQ maken.

Ingrediënten

  • 1 – 2 rolletjes kruidenboter
  • Grote aardappels (met schil)

Bereiding: 1 uur en 10 minuten

  1. Spoel eerst de aardappels grondig af met water, we eten de aardappels met schil dus ze moeten goed proper zijn.
  2. Snijdt de aardappels in tweeën.
  3. Leg telkens 2 plakjes kruidenboter per paar halve aardappel zoals het filmpje.
  4. Druk halve aardappels goed op elkaar zodat de kruiden boter er tussen zit.
  5. Wikkel de aardappels goed in met aluminiumfolie. Zorgt dat de doffe kant van het aluminiumfolie naar binnen zit.
  6. Het is van belang dat je ze echt goed inwikkelt zodat er zeker geen vocht kan lekken of ontsnappen.
  7. Bak ze 45 minuten op de BBQ.
  8. Draai ze af en toe om.
  9. Na 40-45 minuten leg je ze op een bord, let op: het is heet je kan je verbranden!
  10. Tijd om te genieten van heerlijke aardappels op de BBQ!
gepofte aardappel bbq

Extra tips

  1. Doffe kant naar binnen tijdens het inwikkelen.
  2. Wikkel ze goed in met aluminiumfolie er mag geen vocht ontsnappen anders kunnen de aardappels aanbranden. Als het vocht erin blijft wordt de aardappel in zijn eigen sap gekookt.
  3. Draai ze af en toe om als ze op de rooster liggen. (Om de 10 minuten).
  4. Als je nog geen BBQ hebt ga dan naar onze BBQ Koopgids.
  5. De aardappels eet je met schil, dus zeker niet schillen voor het bakken.
  6. Koop ze groot mogelijke aardappels als je ze wil maken op de BBQ.
Garden Grill Kogelgrill
Patton Kamado Grill
Outdoorchef P 420
Outdoorchef Chelsea 480 C


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *