Kippenvleugels BBQ
Chicken Wing Grillen op de BBQ
Als je van kippenvleugels houdt moet je ze gewoonweg bakken op de BBQ. Kippenvleugels grillen is niet alleen lekker spicy vol smaak maar ook krokant. Door het rechtstreeks op het vuur te grillen worden ze knapperig aan de buitenkant. De binnenkant is mals en sappig. Het proeft ongeveer hetzelfde als kippenvleugels die je uit gaat halen bij de Pizza Hut. In ons filmpje bovenaan kan je zien hoe wij voor gemarineerde kippenvleugels snel en eenvoudig bakken rechtstreeks op de barbecue.
Gemarineerde kippenvleugels kan je zo bij de slager kopen. Het is gemaakt door iemand die er kennis van heeft en is even spicy als dat je ze zelf kruidt. Als je wil kan je ze zelf ook kruiden. Neem een kopje en doe daarin olijfolie met de kruiden. Er bestaan verschillende recepten voor de rub en barbecuesaus. Ga naar kippenvleugels marinade recept voor meer info hierover.
Ingrediënten
- Kippenvleugels
- 1 el zout & peper
- ½ el tijm
- 1 tl chilivlokken
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el paprikapoeder
- Scheut olijfolie
Bereiding
- Neem een kopje en doe daarin de olijfolie en de kruiden. Bestrijk de kippenvleugels met de marinade.
- Leg de kippenvleugels 25 rechtstreeks op de roosters van de BBQ.
- Draai de kippenvleugels om de paar minuten zodat ze aan beide kanten gaar worden.
- Laat ze na het grillen een paar minuten afkoelen en serveer warm op.
- Combineer met frietjes voor de beste smaak.
Extra tips
- Je kan gemarineerde kippenvleugels kopen bij de slager of in de supermarkt, in het filmpje bovenaan zie je dat dit ook goede resultaten geeft.
- Na het bakken laat je ze enkele minuten rusten voor de sappigheid.
- Draai ze om de 5 minuten zodat ze aan beide kanten gaar worden.
- Check na de baktijd of de kippenvleugels voldoende gaar zijn vanbinnen. Als ze nog rood zijn in de kern laat je ze nog verder bakken.
- Je kan zelf je eigen marinade samenstellen afhankelijk van je voorkeur.
- Als je nog geen Barbecue hebt ga dan naar onze BBQ koopgids.
Geen reacties gevonden