Skip to main content

Zalm BBQ

Zalm roosteren op de barbecue | 2 methodes

Zalm kan je op verschillende manieren bereiden op de BBQ. Je kan het rechtstreeks grillen zoals in het filmpje bovenaan. Dit gaat snel en eenvoudig. Een andere manier is om de zalm te marineren, daarna in aluminiumfolie en dan op de BBQ. Deze manier zorgt dat de zalm gaar wordt in de marinade, het krijgt dus een heerlijke aroma. Het marinade recept is simpel je kruid de zalm in met zeezout, peper en bieslook. Daarna snijden we een limoen in schijfjes en nemen we aluminiumfolie, leggen hierin de limoenschijfjes met daarbovenop de zalm. Giet een beetje water erin en wikkel als goed dicht zodat er geen vocht kan ontsnappen. De zalm zal gaar worden in de marinade en limoen, het resultaat is een heerlijke malse zalm met een kruidige maar frisse smaak.

INFO: Als je zalm rechtstreeks op de BBQ roosters rooster je het 4-7 minuten aan elke kant. Let op dat je het niet te lang bakt anders wordt de zalm te droog.

Ingrediënten

 • Verse zalm
 • Zeezout
 • Peper
 • Bieslook
 • Olijfolie
 • 1 -2 limoen

Bereiding

 1. Als je ze rechtstreeks op de BBQ grilt zoals in het filmpje bovenaan is het simpel. Je kan de zalm natuur eten, doe er voor het bakken een snufje zeezout op, grill het 4-7 minuten aan elke kant.
 2. Na de bereiding sprenkel je het in met een beetje citroensap.
 3. Als je de zalm met een limoen marinade wil maken, kruid je de zalm goed in met de marinade. Neem een kopje en doe hierin een beetje olijfolie, de zeezout, peper en bieslook. Bestrijk de zalm goed in met deze marinade.
 4. Neem nu een stuk aluminiumfolie en leg het vlak op het aanrecht. Spoel de limoen(en) goed af met water, snijdt het daarna in schijfjes en leg ze op het aluminiumfolie.
 5. Boven de limoenschijfjes leg je de zalm.
 6. Doe een kleine scheutje water bovenop de zalm (1-2 el).
 7. Wikkel het goed in met aluminiumfolie zodat er geen vocht kan ontsnappen.
 8. Leg de ingewikkelde zalm nu op de BBQ en grill het 7-8 minuten. De zalm zal in de marinade en limoensap gaar worden gebakken. Dit geeft een unieke aroma.
 9. Na het grillen laat je de zalm even afkoelen.
 10. Serveer warm.
zalm bbq bakken

Extra tips

 1. Als je wil kan je de gemarineerde zalm ook in de oven maken, zet de oven op 200 graden en bak het 20 minuten.
 2. Zalm is snel gaar, laat het niet te lang bakken anders wordt het droog.
 3. Als je het snel wil grillen doe je het zoals in het filmpje bovenaan. Binnen de 5 minuten is de zalm gaar, met een heerlijke grill aroma die de zalm krijgt door de houtskool.
 4. Als je nog geen barbecue hebt ga dan naar de pagina, welke BBQ kopen?
Garden Grill Kogelgrill
Patton Kamado Grill
Outdoorchef P 420
Outdoorchef Chelsea 480 C


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *