Skip to main content

Gambas Grillen op een grillplaat

Tijgergarnalen grillen

Gambas zijn een heerlijke delicatesse. Wist je dat je niet persé een BBQ nodig hebt om gambas te grillen? Met een contactgrill of grillplaat kan je ze perfect gaar grillen bij je thuis. Voor het beste resultaat gebruik je een grillplaat met geribbelde oppervlakte, dit creëert een BBQ effect (zie video bovenaan).

INFO: Gegrilleerde gambas zijn zacht en gaar maar ook een beetje krokant. Om ze perfect gaar te bakken grillen ze we ongeveer 16 minuten op een middelmatig vuurtje.

Als je een vlakke grillplaat hebt draai je ze om de paar minuten om. Zodat ze aan beide kanten gaar worden. Wij hebben ze eerst op de vlakke grillplaat gebakken en na 10 minuten hebben we de grill dichtgeklapt zodat de temperatuur tot in de kern van de gambas kan doordringen. Het resultaat overheerlijke gambas! Voor dit recept hebben we ze ongekruid opgegeten. Als je wil kan je ze in kruiden met knoflook en chilipeper. Serveer het met rijst of eet het zo op als hoofdgerecht.

In ons filmpje gebruiken we de Espressions EP8700 Smart grill. Dit is een stevige grill met verschillende functies. Het is tevens één van onze toppers op onze website.

Ingrediënten

 • Gambas
 • Olijfolie
 • Look
 • Chilipeper

Bereiding: 16 minuten

 1. Kruid ze in met lookpoeder en chilipeper.
 2. Grill ze 16 minuten op een grillplaat. Draai ze om de 2 minuten zodat ze aan beiden kanten gaar worden.
 3. Als je een contactgrill hebt leg klap de grill dan dicht.
 4. Serveer ze warm op. Tijd om te genieten van overheerlijke gambas op de grill!
gambas bakken

Extra tips

 1. Gebruik een contactgrill of geribbelde grillplaat voor de beste resultaten. Als je dit niet hebt geen nood, draai ze voldoende om tijdens het bakken.
 2. Ga naar onze Grillplaat koopgids voor meer info over grillplaten.
 3. Gambas of tijgergarnalen zijn grote eetbare reuzezeewatergarnalen. Ze behoren tot de kleine schaal- en schelpdieren familie.
Onze keuze Espressions EP8700
Tefal Smokeless Grill TG9008
WMF Lono grillplaat
Tristar BP-2965


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *