Skip to main content

Tonijn Grillen op de BBQ

Tonijnsteak op de Barbecue

Tonijn grillen op de BBQ is lekker en geeft mooie resultaten. Gebruik een verse tonijnsteak, kruid het lichtjes in met een kruidenmix en grill het 5 minuten aan elke kant. In het filmpje boven kan je duidelijk zien hoe je een perfecte tonijnsteak maakt op de barbecue.

TIP: Je kan de tonijnsteak half gebakken of goed door bakken afhankelijk van je voorkeur. Wij hebben een half gebakken tonijnsteak gemaakt op de BBQ.

Als je de tonijn wil krijgen kan je er één van de volgende kruiden bij doen: Dille, basilicum, dragon, koriander, peterselie of zeezout. Na de bereiding doen we er een vleugje citroensap op.

Een andere methode is om de tonijn met kruiden en limoen in te pakken in aluminiumfolie. Leg het daarna op de BBQ en na 10 minuten is de tonijn gaar. Dit is overheerlijk mals, de tonijn wordt gaar in de limoensap en kruiden dus het geeft een speciale aroma.

Ingrediënten

 • Verse tonijnsteak koop in de supermarkt of bij de visboer.
 • Dille
 • Koriander
 • Zeezout
 • Dragon
 • Basilicum
 • Citroensap
 • Limoenen

Bereiding

 1. Als je ze rechtstreeks op de rooster wilt grillen gaat dit makkelijk! Bekijk het filmpje bovenaan om te zien hoe wij de tonijnsteak grillen rechtstreekse boven het vuur.
 2. Als je liever marinade methode wil kruid je de tonijnsteak goed in, daarna neem je aluminiumfolie, leg hierin de limoenschijfjes met daarbovenop de tonijnsteak.
 3. Wikkel het goed in met aluminiumfolie zodat er zeker geen vocht kan lekken.
 4. Na 12 minuten is je tonijn heerlijk gaar en heeft het een frisse gekruide aroma.
 5. Serveer direct na het grillen.
tonijnsteak-bbq

Extra tips

 1. Als je nog geen BBQ hebt ga dan naar onze barbecue TOP 10 koopgids.
 2. Als je de aluminiumfolie methode doet, zorgt dan dat de doffe kant naar binnen zit. Dus de glanzende kant naar buiten.
Garden Grill Kogelgrill
Patton Kamado Grill
Outdoorchef P 420
Outdoorchef Chelsea 480 C


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *