Skip to main content

Varkenshaas BBQ | Sappig en mals

Varkenshaasje op de barbecue grllen

Als je echt een delicatesse wil maken op de BBQ moet je varkenshaasje grillen. Varkenshaas is het beste stukje vlees van een varken. Het is mals en sappig althans als het perfect is gebakken. Varkenshaas op de BBQ is eenvoudig om te maken. Smeer het in met een BBQ saus, of maak een marinade mix met olijfolie en kruiden en smeer de varkenshaas goed in.

TIP: Draai de varkenshaas om de 5 minuten zodat het aan beide kanten gaar wordt en zeker niet verbrandt.

Wist je dat je een varkenshaas gewoon ruw kan kruiden en dan grillen? In het filmpje bovenaan hebben we er gewoon BBQ-grill kruiden op gedaan en het daarna op de BBQ gelegd. We gebruiken een grote lap varkenshaas van 1 kg. Omdat het zo’n groot en dik stuk vlees is moeten we het extra lang laten grillen op de barbecue. Grill het 20 tot 30 minuten totdat het vlees perfect gebakken is in de kern. Snijdt een stukje eraf en controleer na 20 minuten of het vlees voldoende gaar is.

Ingrediënten

  • Varkenshaas
  • BBQ kruidenmix
  • BBQ saus
  • Je eigen zelfgemaakte marinade
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Kruid het in met BBQ kruiden of smeer het in met een marinade.
  2. Leg het rechtstreeks op de roosters bovenop de BBQ.
  3. Grill het 20 tot 30 minuten. Draai de varkenshaas om de 5 minuten zodat het aan beide kanten gaar wordt.
  4. Controleer na de tijd of het voldoende gaar is.
  5. Laat het enkele minuten rusten voordat je het serveert, combineer met aardappels van de BBQ voor de beste smaak.
varkenshaasje grillen

Extra tips

  1. Als je nog geen barbecue hebt ga da naar de pagina: beste bbq.
  2. Varkenshaas is een vlees voor de fijnproevers, laat het zeker niet aanbraden, draai het voldoende om tijdens het grillen.
Garden Grill Kogelgrill
Patton Kamado Grill
Outdoorchef P 420
Outdoorchef Chelsea 480 C


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *