Skip to main content

Balkon barbecue

Balkon barbecue gevaarlijk

De gevaren van een balkon BBQ

Als je op je balkon een barbecue wilt gebruik let eerst goed op de volgende dingen. Ga even na wat de regels in je appartementencomplex zijn. In de meeste gevallen is het niet toegestaan dat je een barbecue gebruikt op je balkon. Als je op een dakappartement of penthouse woont kan het soms wel een praktische manier zijn om op he balkon een barbecue te gebruiken. En al zeker een bbq die speciaal voor het balkon is gemaakt. Je kan de balkon barbecue ophangen aan de leuning van je balkon.

Meestal mag je niet met een gas – of houtskool barbecue gaan grillen op een balkon. Ga dus eerst goed na bij je huurbaas of syndicus of je een bbq op het balkon mag gebruiken. Als het toch toegestaan is denk dan dat het in de meeste gevallen om een elektrische barbecue of elektrische grillplaat gaat.

Lees hier alles over barbecues.

Hou rekening met de volgende dingen als je en bbq op je balkon wilt gebruiken:

  • Er komt veel rook uit een barbecue dus beperk het tot een elektrisch model.
  • Vraag eerst goed na of het toegelaten is om te barbecueën in je appartement complex.
  • Koop een betrouwbare balkon bbq
  • Er bestaat brandgevaar dus opgepast
Tristar BQ-2884
Cobb Pro Barbecue
NomadiQ BBQ draagbare gas barbecue
LotusGrill Classic Tafelbarbecue

De bovenstaande barbecues zijn geschikt om op tafel te zetten of aan je balkon te hangen. Let erop een barbecue op hoogte gebruiken kan gevaarlijk zijn omdat er veel meer wind vanboven op het balkon is.

OPGELET: Een houtskool BBQ is zelfs ten strengste afgeraden… Stel je voor dat er koolassen op het balkon van je buren vliegen…Niet alleen de rook kan vervelend zijn voor je buren… Er is ook de mogelijkheid op brandgevaar. Denk goed na je woont met veel mensen in het appartement.


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *